Ernæring

Ernæring

Ligesom hos mennesker er hundes ernæring en afgørende faktor for et sundt hundeliv. Nogle næringsstoffer er essentielle at få tilført gennem kosten, da kroppen ikke selv kan danne dem. En optimal ernæring byder hverken på for lidt eller for meget mad i hundeskålen. En korrekt diæt er en væsentlig forudsætning for, at hunden trives og kan præstere. Derudover vil korrekt ernæring forebygge, styre og forsinke opståen af sygdomme, og dermed optimere hundens generelle sundhed.

Hos Hund og Helbred er korrekt ernæring et fokusområde og har stor betydning for hundens sundhedstilstand, idet ernæringen er en vigtig del af både forebyggelse og behandling. For den bedste rådgivning og behandling er det vigtigt, at den enkelte hunds fysiologiske tilstand bedømmes af både dyrlægen og ernæringseksperten. På denne måde tjekkes hunden grundigt, og resultatet af denne undersøgelse danner et solidt helhedsbillede og grundlag for det videre forløb.

Hvordan forløber en ernæringsrådgivning?

  • Samtale med hundeejer og undersøgelse af hund herunder vejning og tildeling af Body Condition Score.
  • Opfølgningssamtale hvor der gives en tilbagemelding på hundens sundheds- og ernæringsstatus, og hvor der tilrettelægges en individuel plan for den pågældende hunds videre forløb.
  • Mulighed for kontrolsamtaler og kontrolvejninger.

Ernæringsrådgivningen vil være individuel fra hund til hund. Dog vil de indledende undersøgelser være ens. Herefter skræddersys ernæringsplanen til netop din hund, udgangspunktet er den enkelte hunds sundhedsstatus, behov, aktivitetsniveau, neutraliserings status m.m.

Rådgivning til

  • Hvalpe og unghunde
  • Fuldvoksne
  • Seniorer
Bestil en tid