Foredrag

Foredrag

Vi arbejder målrettet på at forudse og forebygge de mulige sundheds- og trivselsproblemer, der kan opstå i hundens liv fra hvalp til senior. For at opfylde denne mission er det af stor betydning, at vi – som eksperter – følger og videreformidler ny forskning. For os er det vigtigt, at den nye viden både integreres i vores daglige rådgivning, men også at den videreformidles i et let tilgængeligt sprog til hundeejeren. Ved at videreformidle denne nye viden til hundeejeren kan vi bidrage til at skabe en bedre relation mellem hund og ejer samt sikre en bedre trivsel for den enkelte hund.

Vi ønsker via vores rådgivning at sikre, at den enkelte hundeejer nu og fremtidigt vil kunne træffe beslutninger om hundens liv og trivsel på et oplyst grundlag.

Kontakt os

Emner

  • Er min hund overvægtig?
  • Skal du have hund?
  • Skal din hund med på ferie?
  • Kan min hund undersøges?

Om foredragene

Er min hund overvægtig?

Forskning i den vestlige verden dokumenterer, at overvægt og fedme er et problem blandt vores hunde. Men hvad er definitionen på overvægt egentlig? Hvordan reagerer hundens krop på overvægt? Hvordan stilles diagnosen overvægt hos hunden, og hvordan behandles overvægt i praksis?

Tilmeld dig vores foredragsarrangement og få gode råd til selv at vurdere om din hund for eksempel er overvægtig.

 

Skal du have hund?

Som kommende hundeejer vil der være mange overvejelser, der skal gøres, førend man beslutter sig for at invitere hunden indenfor som nyt familiemedlem. Hvad vil det sige at have hund, og hvad kræver det? Hvilke overvejelser og beslutninger er vigtige at tage stilling til, inden man beslutter sig for, hvilken hunderace eller blandingshund du skal anskaffe. Er det en hvalp, eller er man interesseret i en fuldvoksen hund?
Hvorfor skal man ikke blot se på hundens udseende, inden hjertet løber af med en? Selv om alle hvalpe ser rigtig søde og nuttede ud, så vil det være fornuftigt at søge mere viden om den enkelte race m.m.! Hvad vil være nødvendigt at anskaffe, inden hvalpen/hunden hentes hjem, og hvordan kan det første døgn forløbe?

Kom og hør med, når eksperterne fremlægger gode råd og viden, inden man tager den store beslutning ”at blive hundeejer”.

 

Skal din hund med på ferie?

Ofte er ferie ensbetydende med afslapning, oplevelser og mere tid sammen med familien. Men hvor skal man tage hen og er der plads til at have hunden med? Hvilke overvejelser skal man gøre sig, inden man ”slæber” hunden med til et andet land? Hvad skal man medbringe til hunden? Er der særlige krav til vaccinationer og er passet udfyldt?

Kom og hør med, når eksperterne fremlægger mulige overvejelser og råd vedrørende at rejse med sin hund.

 

Kan min hund undersøges?

Det er sædvanligt og nødvendigt at besøge dyrlægen minimum en gang om året. Hundens sundhedstilstand skal tjekkes, og de krævede vaccinationer skal løbende vedligeholdes.  Men hvordan håndterer hunden denne oplevelse hos dyrlægen?  Er hunden tryg og er dyrlægen i stand til at foretage sine undersøgelser, uden at hunden stresser unødvendigt? Kan dyrlægen klippe negle, undersøge ører, tænder og andre legemsdele uden problemer? Ville det ikke være nemmere at håndtere situationen, hvis hunden selv havde følelsen af kontrol?

Kom og hør med, når eksperterne giver gode råd om håndtering ved dyrlægebesøg. Hvordan kan man træne hunden til den årlige sundhedsundersøgelse? Og dermed ændre en måske ubehagelig og stresset situation for hunden til en håndterbar oplevelse!